Holiday House in Corsier by Bunq Architectectes - Aesthetic Post

Holiday House in Corsier by Bunq Architectectes

Holiday House in Corsier by Bunq Architectectes

Holiday House in Corsier by Bunq Architectectes

Holiday House in Corsier by Bunq Architectectes

Holiday House in Corsier by Bunq Architectectes

At the left bank of Lake Geneva, Corsier is the idyllic Swiss location of this holiday villa that introduces an updated aesthetic to the traditional architecture of the area. Designed by Nyon-based Bunq Architectes, the structure fills an already developed residential space by placement in the garden area next to an existing villa.

The house’s exterior is clad in a facade of boards that have been treated in the Japanese shou sugi ban method of charring, which results in weather and rot-proof wood that is free of chemicals or superfluous decoration. The exterior is designed in a manner that allows the facade to fold open at the placement of glass doors and panels, maximizing the indoor/outdoor architectural layout.

The house’s rooms are positioned to open to and make ideal use of the outdoor space, and thoughtful landscape-style windows and large glass panels flood the space with light. Built-in storage and an integrated, curved staircase seamlessly fit into the clean white and wood-finished interior.

More at: Bunq Architectes
Photos: David Gagnebin de Bons

{ Comments are closed! }









© 2017, Aesthetic Post