Husarö House by Tham & Videgård Arkitekter - Aesthetic Post

Husarö House by Tham & Videgård Arkitekter

Husarö House is a project by Swedish firm Tham & Videgård Arkitekter, located in the outer Stockholm archipelago; in this pine-forested location, the house sits on an open space of natural bedrock and faces the sea to the north.

Husarö House

Husarö House

Husarö House

The house’s exterior is clad with folded black sheet metal and three sliding doors with one-step access to outdoor areas.

Husarö House

Husarö House

Layout-wise, the house is arranged into two floors, a social area at the ground floor, and private spaces upstairs.

The sliding windows/doors take advantage of views and allow for maximum light to enter the space. Upstairs, a skylight that runs along the roof’s ridge makes for a light and airy space that also feels cocooned by the walls of the pitched roof.

Husarö House

Husarö House

Though the all-wood interior trend is full-force, it isn’t always executed as precisely and beautifully as this construction demonstrates. From glulam beams to plywood sheet walls and knotty flooring, the interior finishing is thoughtful and seamless, albeit minimal.

More at: Tham & Videgård Arkitekter

{ Comments are closed! }









© 2017, Aesthetic Post